ZEG Special over studiefinanciering

Publicatiedatum: 18-03-2024

Iedereen doet mee
Nieuws ZEG Special Studiefinanciering

Meedoen, samenwerken en jezelf ontwikkelen. In het onderwijs en op de arbeidsmarkt. Jongeren moeten de ruimte krijgen voor de ontwikkeling die bij ze past. Ruimte om te worden wie ze willen zijn. Ongeacht leeftijd, achtergrond of persoonlijke omstandigheden. Dat vraagt om gelijke kansen in het onderwijs, een leven lang ontwikkelen en een inclusieve arbeidsmarkt. Toch gaat dit niet altijd vanzelf. Niet altijd zijn gelijke kansen vanzelfsprekend. Neem de studiefinanciering. In de nieuwe reeks ZEG Specials wordt het thema 'Jongeren en studiefinanciering' verder uitgediept.

126 jongeren

In de afgelopen 2,5 jaar hebben 126 jongeren met als inkomstenbron studiefinanciering of een tegemoetkoming scholieren zich bij ZEG Achterhoek gemeld met een hulpvraag. Dat is 25% van het totale aantal van 505 jongeren die zich bij ZEG Achterhoek hebben aangemeld.

Aanname van de overheid

De hoofdreden waarom deze jongeren het alsnog niet kunnen redden, is dat de overheid ervan uitgaat dat studerende jongeren naast hun studiefinanciering en eventueel een lening van DUO nog 400 euro bijverdienen. Of dat ouders een financiƫle bijdrage doen. Helaas is de praktijk vaak anders.

ZEG Special

Deze feiten en wetenswaardigheden staan in de gloednieuwe reeks ZEG Specials. Ook verhalen van studerende jongeren die bij ZEG Achterhoek hebben aangeklopt omdat ze tijdens of aan de start van hun studie vastliepen, komen aan bod. Daarnaast bevat de special tips en adviezen voor professionals die te maken hebben met studerende jongeren.

Bekijk hier de ZEG Special over jongeren en studiefinanciering. Wil je graag een papieren uitgave ontvangen stuur dan een mailtje naar opstartbonus@doetinchem.nl          

Bekijk de ZEG Special over de studiefinanciering
Naar boven