Waar staan we met SROI

Publicatiedatum: 16-06-2023

Van werkloosheid naar werk
Nieuws SROI tussenstand

Zorgboerderij Slangenburg in Doetinchem was donderdag 15 juni het decor van de lunchsessie over SROI. Met als belangrijkste thema: ‘Waar staan we nu in de Achterhoek met SROI en welke impact kunnen we samen maken met SROI?’.

SROI-adviseur Marrit Heuzingveld praatte de aanwezigen bij en René Plaggenburg van Dusseldorp ISM nam de aanwezigen mee naar de praktijk. Hij vertelde over hoe maatschappelijk ondernemen in het DNA zit van Dusseldorp. Zo richt het bedrijf werkplekken in voor mensen die een steuntje in de rug nodig hebben. Ook maakt het bedrijf materiaal geschikt voor hergebruik.

Zorgboerderij Slangenburg was niet voor niets de locatie van de lunch. Falco Janssen trakteerde de aanwezigen op een rondleiding over de zorgboerderij, waar met 180 teelbedden verse groenten worden geleverd aan klanten van de Voedselbank. Deze sociale onderneming groeit zelfs nog steeds!

De bijeenkomst maakte duidelijk dat SROI een mooi instrument is om meer sociaal ondernemen te stimuleren. Wat we nog meer willen bereiken in de Achterhoek? Ook dat werd duidelijk: meer SROI-uitvraag door gemeenten en opvolging, zodat we als regio nog meer impact kunnen maken. Oftewel: samen nog meer kansen creëren voor onze inwoners.

Naar boven