Leerwerkloket kwam naar je toe!

Publicatiedatum: 22-11-2023

Iedereen doet mee
Nieuws leerwerkloket komt naar je toe v2

Het Leerwerkloket Achterhoek heeft van 6 t/m 10 november 2023 het event ‘Leerwerkloket komt naar je toe’ georganiseerd. Een week lang was het Leerwerkloket te gast in de bibliotheken in de Achterhoek. Om daar inwoners op laagdrempelige wijze te laten zien wat het Leerwerkloket voor hen kan betekenen. Van dat aanbod werd goed gebruikgemaakt! Precies 44 inwoners kwamen ‘op de koffie’ met een loopbaan- of scholingsvraag.

Meest gestelde vragen

Tot de meest gestelde vragen behoorden bijvoorbeeld de vragen:

  • Ik heb jarenlange werkervaring als banketbakker. Het bedrijf waar ik nu werk, wordt overgenomen. Nu wil ik graag een carrièreswitch richting zorg/welzijn maken. Hoe pak ik dit aan?
  • Ik heb mijn school niet afgemaakt, maar nu zou ik wel graag een BBL-opleiding willen volgen. Waar begin ik?
  • Ik wil graag aan het werk in de techniek. Ik heb 2 hbo-opleidingen geprobeerd, maar de theorie vind ik lastig. Hoe kan ik toch in de techniek aan de slag?
  • Ik heb een hbo-opleiding afgerond, maar de richting past niet goed bij mij. De afgelopen jaren ben ik veel in het buitenland geweest. Ik wil mij graag settelen in de Achterhoek. Wat past bij mij?
  • Ik ben vanuit Suriname naar Nederland verhuisd. Ik heb een opleiding in agogische wetenschappen gedaan. Wat is mijn diploma hier waard? Hoe zou ik dit beroep hier kunnen uitoefenen?
  • Ik woon nu 5 jaar in Nederland. Ik ben bezig met de Nederlandse taal. Ik wil graag een stap maken richting de arbeidsmarkt. Hoe pak ik dit aan?

Infographic

Meer veel gestelde vragen heeft het Leerwerkloket Achterhoek samengebracht in een infographic. De infographic geeft niet alleen een beeld van de cijfers en soort vragen. Oók van een aantal concrete voorbeelden.

 

Download de infographic van Leerwerkloket Achterhoek
Naar boven