Techniek Oriëntatiemarkt

Publicatiedatum: 04-02-2023

Van werkloosheid naar werk
Nieuws Techniek Orientatiemarkt

Kijken, zien en beleven. Dat was begin februari mogelijk tijdens de Techniek Oriëntatiemarkt. Dit keer was the place to be AT Techniekopleidingen in Terborg.

Bovenverwachting succesvol

“Nog voordat de deuren opengingen, stonden al zo’n 15 tot 20 mensen te wachten. De dag was boven verwachting succesvol”, blikt Roy van Aalst terug. Hij was namens Servicepunt Techniek Achterhoek-Liemers, regionaal mobiliteitsteam ‘Achterhoek Werkt Door’ en Gelders Vakmanschap op de markt aanwezig. Zo’n 70 belangstellenden in een technisch beroep maakten van de kans gebruik om zich te oriënteren op de mogelijkheden van een functie of opleiding in de techniek. Het was zelfs mogelijk om technische beroepen met een VR-bril te beleven.

Overstap naar de techniek

Van Aalst: “Verschillende bezoekers kwamen naar de markt omdat ze de overstap vanuit een andere branche naar de techniek overwegen. Anderen oriënteren zich vanuit een uitkering op de techniek. Een aantal was zelfs samen met hun consulent naar de markt gekomen. Ook Oekraïense werkzoekenden zijn geweest. De meesten kwamen heel gericht informatie ophalen.” Het Leerwerkloket, Opijver, de schildersopleiding, Installatietechniek Didam en AT Techniekopleidingen waren ook vertegenwoordigd op de markt. “Een dwarsdoorsnede van de partijen in onze regio die zich richten op scholingsvouchers en opleidingsmogelijkheden in de techniek.

Smaakt naar meer

"Veel bezoekers zijn door de gesprekken met deze partijen echt aan het denken gezet. Met verschillende bezoekers zijn zelfs vervolgafspraken gemaakt”, aldus Van Aalst. Het resultaat smaakt naar meer. Van Aalst tot besluit: “Dat er een volgende editie komt, staat al vast. De kans is groot dat het weer een combinatie wordt met een open dag, want ook dat is ons erg goed bevallen.”

Naar boven