Aandacht laaggeletterdheid

Publicatiedatum: 15-09-2022

Iedereen doet mee
Koffiekar tijdens Week van Lezen en Schrijven - september 2022

Alleen al in Gelderland hebben 200.000 mensen moeite met lezen en schrijven. Iets eraan doen, is niet makkelijk. Om de drempel te verlagen, reed in de Week van Lezen en Schrijven de koffiekar door de Achterhoek.

Op 4 plekken in de Achterhoek werden inwoners uitgenodigd om onder het genot van een kopje koffie te komen praten over laaggeletterdheid, de ervaringen en welke mogelijkheden en oplossingen er zijn. 

Filmpje uit Eibergen

Bij de koffiekar stonden onder andere betrokkenen van Taalhuis Achterhoek, Stichting Lezen en Schrijven, een taalambassadeur en de wethouder van de betreffende gemeente.

Speciale campagne

Tijdens de Week van Lezen en Schrijven was er daarnaast extra aandacht voor de campagne 'Gelderland Geletterd' van de provincie Gelderland. Met deze campagne wordt ingezet op de mogelijkheden die mensen krijgen als ze beter kunnen lezen en schrijven op de thema’s gezin, werk, gezondheid en geld. De campagne biedt deze inwoners een perspectief met de boodschap:

Gaat lezen en schrijven niet vanzelf? Geen punt. Je kunt er iets aan doen. Beter lezen en schrijven? Bel gratis 0800 – 023 44 44 of ga naar www.ikdoeookmee.nl.

 

Naar boven